Belgie už nebude udělovat azyl žadatelům ze Západního Balkánu

"Nejezděte si do Belgie pro politický azyl," vzkázal v makedonském Skopje belgický premiér Yves Leterme případným azylovým turistům. Jeho cesta do severní Makedonie má zamezit dalšímu přílivu ekonomických uprchlíků, především albánské národnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nevidíme důvod proč by měli obyvatelé Vaší země žádat o politický azyl uvedl Leterme a vyzval k zastavení azylové turistiky. Jeho makedonský partner Nikola Gruevski přislíbil, že jeho kabinet učiní nezbytná opatření v této oblasti.

Právě z Bývalé jugoslávské republiky Makedonie odcestoval do Bruselu největší počet pozdějších žadatelů o azyl. Odhaduje se od několika set po několik tisíc.Ve Skopje byly cestovní kanceláře, které cesty organizovaly právě kvůli tomuto účelu.

Jaromír Janev, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme