Detektivové zadrželi na Karvinsku gang, který se vydával za policisty

Elitní detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatkli na Karvinsku čtrnáctičlenný gang. Jeho část se dokonce vydávala za policisty. Skupina pachatelů obchodovala s marihuanou a přepadla prodejce nekolkovaných cigaret. Další loupež plánovali v sousedním Polsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Policie ČR Karviná

Sídlo Policie ČR Karviná | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

Až na jednoho všichni zadržení pocházejí z Karvinska, jeden je z Mostecka. Detektivové z ÚOOZ členy organizovaného gangu obvinili z několika trestných činů. Hrozí jim až deset let vězení.

Čtyři zadržení jsou stíháni vazebně, z toho tři fiktivní policisté. "Při páchání trestné činnosti používali střelné zbraně a maskovali se oděvy napodobujícími části policejní výstroje," řekl Radiožurnálu předseda karvinského soudu Jan Chowaniec.

Upřesnil, že byly použity všechny tři důvody vazby. "Obava, že můžou uprchnout, že budou působit na svědky a že budou opakovat trestnou činnost, pro kterou jsou stíháni" dodal.

Skupinu, ve které figurovaly i dvě ženy, podle policistů řídila dvojice mužů ve věku 31 a 41 let. Policisté členy gangu zatkli v Českém Těšíně, Karviné, Havířově a Mostě.

Andrea Brtníková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme