Nová dálnice D11 do Hradce Králové se nebezpečně propadá

Teprve tři roky stará dálnice D11 do Hradce Králové se propadá a čekají ji rozsáhlé opravy a uzavírky. V některých místech už silničáři dokonce museli snížit rychlost na 80 kilometrů za hodinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové | Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Cementobetonový kryt vozovky praskl na 76.kilometru směrem na Prahu. V současnosti se hodnotí vypracované posudky. Vše zatím naznačuje na problém se spodní vodou.

Opravy by měly začít ještě letos. Pokud se ukáže pochybení zhotovitele stavby, bude Ředitelství silnic a dálnic postižený úsek reklamovat. Firma Skanska problémy potvrdila. Podle jejího vyjádření ale v tuto chvíli není možné říct, kdo za potíže může.

Problémový úsek z Poděbrad k Hradci Králové byl dokončen před třemi lety. Nutná oprava vyjde pravděpodobně až na 15 miliard korun a začít by mohla už v tomto roce.

Která ze stran bude muset takovou částku za opravu zaplatit zatím není rozhodnuto. Stavitel Skanska totiž může být za chybu zodpovědný stejně jako Ředitelství silnic a dálnic, které dělalo geologické průzkumy dané oblasti.

Ota Nehasil, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme