Zima způsobila na silnicích škody za 6 a půl miliardy

Letošní tuhá zima způsobila na dálnicích a silnicích první třídy škody za šest a půl miliardy korun. Kvůli velkému výkyvu teplot dochází k většímu poškození povrchu vozovek, jde hlavně o takzvané výtluky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výtluky na silnici

Výtluky na silnici | Foto: boskovicko.cz

Stát na opravy nemá peníze. Rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury počítá pouze s částkou 2,7 miliardy. Ministerstvo dopravy proto v pondělí požádá o dodatečné peníze vládu.

Resort doufá, že by mohl získat alespoň 2 a čtvrt miliardy korun, hlavně z privatizačních příjmů ministerstva financí. Jak říká náměstek ředitele fondu dopravy Tomáš Čoček, rekonstrukce silnic začnou hned jak to počasí dovolí.

„Opravy začnou ideálně se začátkem stavební sezóny, těmi limitujícími faktory jsou peníze. Tam, kde jsou, mohou už provádět výběrová řízení. Opravy, které finančně pokryty zatím nejsou, tak tam vidím realistický termín v průběhu léta letošního roku,“ řekl Čoček.

Igor Maňour, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme