Ministryně zdravotnictví slíbila lékařům změnu vyhlášky o atestacích

Občanské sdružení Mladí lékaři nesouhlasí se současným zněním atestační vyhlášky. Loni v létě ji změnilo ministerstvo zdravotnictví . Podle ní tak musí lékaři trávit poměrně dlouhou dobu na pracovištích, která nejsou v mnoha případech součástí jejich oborové přípravy. Dnes ale ministryně zdravotnictví Dana Jurásková slíbila nápravu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dana Jurásková

Dana Jurásková | Foto: Tomáš Adamec

Řada mladých lékařů raději odchází do zahraničí, kde je možnost vzdělávání o něco jednodušší. To potvrzuje i zkušenost neurologa Petra Fibricha:

„Tady v Čechách byl nedostatek lékařů, čili nemocnice nebyla schopna nás vysílat na jednotlivé stáže. Ta příprava před atestací trošku vázla. Musím říct, že v Německu ty podmínky jsou výhodnější a nikdo mi v tom nebrání.“

S vyhláškou není spokojena ani Česká lékařská komora. Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková po dnešní diskusi se zástupci odborné veřejnosti, studenty a čerstvými absolventy lékařských fakult slíbila možnost nápravy.

„Samozřejmě já jsem připravena za ministerstvo zdravotnictví připravit změny, po kterých mladí lékaři volají,“ uvedla Jurásková.

Marika Táborská, Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme