Pomoc podnikům formou záruk za úvěry se rozšiřuje

Od dnešního dne rozšiřuje ministerstvo průmyslu program státní pomoci podnikům formou záruk za úvěry. Žádosti přijímá Českomoravská záruční a rozvojová banka. Ta má celkem připravenu jednu miliardu korun. Formuláře žádostí mohou zájemci najít na jejích internetových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze (vzor tisícikoruny).

Peníze (vzor tisícikoruny). | Foto: Tomáš Adamec

„Je to poskytování zvýhodněné záruky jak za úvěr investiční, tak provozní. Naše dosavadní nabídka záruk bude rozšířena tak, že bude pokrývat poskytování záruk i v oborech průmyslu, stavebnictví,“ řekl generální ředitel banky Ladislav Macka

„Teď k tomu přibývají i další obory, například obchod v oblasti cestovního ruchu. Patří sem i obory zdravotnictví, budování sportovních zařízení, zkrátka dalo by se říct všechny obory,“ vysvětlil princip této pomoci Macka.

Základní podmínka pro získání státní podpory je být malým nebo středním podnikatelem. „To znamená v počtu zaměstnanců do 250 osob. Ale například také vyžaduje, aby tento podnikatel neměl dluhy vůči orgánu státní správy a neměl závazky vůči svým zaměstnancům,“ dodal generální ředitel.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme