Princ Charles cestuje po Evropě

Britský princ Charles se s manželkou Camillou vydal na cestu po střední Evropě. Nejprve zamířil do Polska, poté pojede ještě do Maďarska a Česka. Následník britského trůnu tak chce oslavit dvacet let od pádu komunismu právě v těchto třech zemích. A nejen to.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský Princ Charles v Kodani

Britský Princ Charles v Kodani | Foto: Imagenet

Prince Charlese čekají v Polsku setkání s politiky, s prezidentem i premiérem, ale také návštěva zubrů v bělověžském národním parku. Právě tady totiž žije největší stádo zubrů ve volné přírodě na světě a princ Charles je znám svým zájmem o ochranu přírody.

Následník britského trůnu také překvapivě zavítá na východ země, kde žijí ve dvou vesnicích polští Tataři. Navštíví jejich mešitu a bude se zajímat o to, jak v silně katolické zemi udržují svou muslimskou víru a také tradiční kuchyni.

Svůj třídenní pobyt v Polsku princ Charles zakončí setkáním s mladými podnikateli, ekologickými organizacemi a také polskými vojáky, kteří se chystají do Afghánistánu. Po Polsku pak britský pár zamíří ještě do Maďarska a České republiky.

Petr Vavrouška, Renata Mňuková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme