Rozepře ve vedení Nejvyššího kontrolního úřadu pokračují

Kolegium NKÚ sice schválilo závěrečný účet úřadu za loňský rok, ale s výhradou. Členům kolegia se nelíbilo, jak úřad vynaložil peníze na projekt řízení lidských zdrojů a na rekonstrukci školicího střediska v Přestavlkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší kontrolní úřad

Nejvyšší kontrolní úřad | Foto: Marián Vojtek

Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal svým rozpočtovým opatřením údajně převedl na rekonstrukci střediska téměř 23 milionů korun bez vědomí kolegia.

Problém zástupci širšího vedení úřadu vidí i ve vyšších nákladech na nájemné v pronajatých prostorách. Zprávu kolegia NKÚ by na stůl poslanci měli dostat zítra.

Podle předsedy sněmovního výboru Vladimíra Koníčka jde sice o ne úplně dobrou zprávu, ale žádnou další kárnou žalobu poslanci nechystají.

„To znamená, že se na té situaci na Nejvyšším kontrolním úřadě moc nezměnilo, protože ono to zapříčinila vloni opravdu špatná komunikace mezi panem prezidentem a kolegiem,“ řekl pro Rádio Česko Vladimír Koníček a dodal:

„Když se kolegium až při projednávání státního závěrečného účtu dozvídá o přesunech v rozpočtu, kdy je postaveno před hotovou věc, kdy už prostě peníze jsou investované, tak si myslím, že se oprávněně ozvali a kritizovali takovou praxi, a to svědčí o tom, že ta praxe nebyla změněna."

Ondřej Černý, Renata Mňuková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme