Chrudim se zaměří na boj s psími exkrementy

Stop psím exkrementům! To si řekla chrudimská radnice poté, co jarní tání odhalilo syrovou realitu. Chodníky i travnaté plochy jsou plné psích exkrementů. Do ulic proto vyrážejí strážníci městské policie s pokutovými bločky, venčení pejska se tak může stát docela drahou záležitostí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysavač psích exkrementů

Vysavač psích exkrementů

Úklid po psech je ale drahou záležitostí hlavně pro město. Když se přičte ještě náklady na provoz psího útulku, dostane se člověk na částku 1,3 milionu korun. Tou radnice dotuje vše, co se psí problematiky v Chrudimi týká.

Pracovnice městského úřadu, Sylva Drašnarová, potvrzuje že nejdražší je právě úklid: "Jeden zaměstnanec technických služeb chodí po městě s vysavačem a provádí sběr psích exkrementů."

Majitelé psů přitom volají po tom, aby takových sběračů bylo aspoň deset. Radnice naopak tvrdí, že po svém psovi si má každý uklízet sám. Zastupitelé proto spoléhají na zákon. Když chovatel psí exkrement neuklidí, přijde o jeden tisíc korun.

Zpřísněný režim potrvá do konce týdne. Pak budou strážníci provádět běžné kontroly.

Zuzana Walterová, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme