Vlastimil Tlustý: Za čtyři roky se možná vrátím

Poslanec se po osmnácti letech ve Sněmovně chce věnovat vědě či analytice IT technologií Vlastimil Tlustý se po osmnácti letech nepřetržitého působení v Poslanecké sněmovně už ani symbolicky nepokusí o návrat. Jeho jméno se na žádné kandidátce pro květnové volby neobjeví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlastimil Tlustý

Vlastimil Tlustý | Foto: Marián Vojtek

„V žádném případě v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat nebudu. Nechci převlékat dres, pokusil jsme se pomoct v boji s Lisabonskou smlouvou, to bylo autentické a kandidoval jsem proto za Libertas. Nechci ale obhajovat jiný program a jiné ideje, než které jsem dvacet let prosazoval," řekl Rádiu Česko Tlustý s tím, že nabídek měl několik, ale všechny odmítl.

Minimálně na další čtyři roky si někdejší výrazný představitel ODS, předseda vlivného rozpočtového výboru a krátce i ministr financí „bere time-out".

„Teď si dám v politickém působení time-out. To může, i nemusí znamenat návrat. Já se mám naštěstí k čemu vrátit. Patnáct let jsem byl vědeckým pracovníkem a analytikem v oboru informačních technologií. V politice se nepotřebuji udržet za každou cenu," říká Tlustý.

Ekonomická sféra prý Tlustého neláká. Exministr financí argumentuje tím, že není ekonom. „Původní profesí jsem analytik, a ne ekonom, tomu odpovídá i mé vzdělání a chci se držet přísloví ševče, drž se svého kopyta," řekl Tlustý Rádiu Česko.

Tlustý původně vystudoval zemědělskou fakultu, před zahájením poslanecké kariéry se živil jako výzkumný pracovník ve Výzkumném ústavu zemědělské techniky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Milady Richterové s Vlastimilem Tlustým.

Marián Vojtek, Milada Richterová, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme