Francouzská železnice omylem oznámila výbuch ve vlaku TGV

Francouzská železniční společnost SNCF uveřejnila na internetových stránkách krátce po 11. hodině dramatickou zprávu: Výbuch v rychlovlaku TGV usmrtil 102 lidí. Cestující, kteří tou dobou navštívili domovskou stránku společnosti, byli pořádně vyděšeni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak TGV, max. rychlost: 575 km/h

Vlak TGV, max. rychlost: 575 km/h | Foto: Ivo Valent

Oznámení zůstalo na webové stránce několik minut. Popisovalo explozi neznámého původu z dnešního rána nedaleko města Macon.

Sdělení působilo velice autenticky. Obsahovalo i telefonní číslo, na něž mohou lidé volat, aby se dozvěděli podrobnosti o svých blízkých a získat také informace o náhradním provozu na trati.

Nejdřív se objevilo podezření z útoku internetových pirátů na stránky železniční společnosti. Podle deníku Le Parisien ale dráhy přiznaly, že tato stránka slouží například pro simulaci krizové situace.

Zatím není jasné, jestli se dostala do běžného systému kvůli lidské chybě nebo vinou technického problému.

Jan Pokorný, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme