Útok v Bedřišce už policie šetří jako čin s rasovým podtextem

Policie začala šetřit žhářský útok v ostravské osadě Bedřiška jako závažnější trestný čin s rasovým podtextem. Radiožurnálu to potvrdila šéfka okresního státního zastupitelství v Ostravě. Zpočátku kriminalisté prověřovali, jestli nejde o obecné ohrožení. Nyní už jsou ve hře přísněji posuzované zločiny: pokus o rasově motivovanou vraždu a těžká újma na zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domek

Domek | Foto: Michal Schoffer

Případ už navíc převzalo krajské státní zastupitelství. Žhářský útok v kolonii Bedřiška dozoruje nově krajská státní zástupkyně Brigita Bilíková, která poslala před soud i žháře z Vítkova.


„V současné době se uvažuje o kvalifikaci pokusu o vraždy. To z toho důvodu, že se uvažuje, že došlo k útoku pro příslušnost k etnické skupině, národnosti, politickému přesvědčení a tak dále. Také se uvažuje o těžkém ublížení na zdraví ve vyšší kvalifikaci,“ potvrzuje okresní státní zástupkyně Tamara Kornasová.

Zápalná láhev prolétla oknem dřevěného domku romské rodiny a dopadla do pokoje, kde spala čtrnáctiletá dívka. Po dopadu na zem se láhev nerozbila, takže hořlavá tekutina se nerozlila a nevzplanula. Incident se obešel bez zranění.


Andrea Brtníková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme