České Velenice hledají způsoby, jak omezit prostituci

V Českých Velenicích, městě ležícím přímo na hraniční čáře s Rakouskem, se radnice snaží omezit pouliční prostituci. Před časem proto začala na webových stránkách města zveřejňovat fotografie zákazníků prostitutek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční klub, prostituce (ilustrační foto)

Noční klub, prostituce (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Snímky měly drobnou úpravou - rozmazaný obličej nebo rozostřenou espézetku auta, se kterým muži za lehkými ženami vyrazili. Hrozba zveřejnění snímku je měla odradit od kontaktů s prostitutkami na ulici. Teď už ale snímky na webu nejsou.

Přehrát

00:00 / 00:00

O boj proti prostituci v Českých Velenicích se zajímal Ivan Mls

Byť byla na zveřejněném snímku identifikace přistiženého zákazníka kvůli rozostření asi obtížná, přesto radnice raději zveřejňování obrázků ukončila a obrátila se na Úřad pro ochranu osobních údajů se žádostí o stanovisko.

„Jakmile obdržíme stanovisko úřadu, tak potom se podle toho zařídíme. V každém případě ale využíváme některé další možnosti které máme a to je hlavně předvolání zákazníků prostitutek jako svědků k přestupkovému řízení. Tyto podněty nám předává státní nebo městská policie,“ říká starosta Českých Velenic Jaromír Slíva.

Paradoxem přitom je, že zatímco příhraniční České Velenice problém prostituce stále pálí, v sousedním rakouském Gmündu v tomto ohledu starosti nemají. Veleničtí ale u svých rakouských sousedů mohou inspiraci hledat jen těžko.

„Všechno vyplývá ze stavu legislativy a z toho, jakým způsobem legislativa tenhle problém řeší. Pokud v Rakousku mají jinou legislativu, která jim umožňuje něco jiného než nám, tak se můžeme jen dívat, jak to u nich není a u nás je, ale nic na tom nezměníme,“ říká Slíva.

Igor Maňour, Ivan Mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme