Na knižním veletrhu v Lipsku se objeví i dva držitelé Nobelovy ceny

V německém Lipsku odstartoval tradiční knižní veletrh. Do neděle by ho mělo navštívit až 100 tisíc lidí. Další tisíce by pak měly dorazit na veřejná čtení rozesetá na netradičních místech po celém městě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Knihovna (Ilustrační foto.)

Knihovna (Ilustrační foto.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Největším tahákem přehlídky jsou letos bezesporu němečtí držitelé Nobelovy ceny za literaturu; Herta Müllerová a Günter Grass. I letos bude veletrh hodně ve znamení výročí pádu Berlínské zdi a znovusjednocení Německa.

V Lipsku se objeví třeba bývalý polský prezident Lech Walesa, který se podepíše na jeden z originálních úlomků Berlínské zdi. Ze svých děl bude v různých částech Lipska předčítat na 1500 autorů. Se svou nabídkou návštěvníky seznámí více než 2 tisíce vystavovatelů z 39ti zemí.

Český autor Chrudoš Valoušek převezme ocenění v soutěži o nejkrásnější knihy světa za svou sbírku rčení „Chrudošův mix přísloví." Zajímavostí bude taky přítomnost Karla Gotta, který v Lipsku představí první kompletní biografii v německém jazyce „Die Goldene Stimme aus Prag."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme