Senátoři ODS chtějí změny v bodovém systému pro řidiče

Řidiči by mohli mít k dispozici vyšší počet bodů. Chce to prosadit skupina senátorů ODS. S návrhem, který by místo současných dvanácti motoristům přiznal osmnáct bodů, ale chtějí počkat po volbách do poslanecké sněmovny. Pokud by ho poslanci dostali na stůl teď, mohl by spadnout pod stůl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní kontrola řidiče

policejní kontrola řidiče | Foto: Policie ČR

„Nám se zdálo, že počet dvanácti bodů je nízký, zejména proto, že se ukázalo, že stačilo dvakrát projet Prahu a paní najednou měla deset bodů. Nebyla to přitom žádná pirátka silnic, jen telefonovala, nesvítila nebo něco podobného,“ řekl senátor za ODS Jaroslav Kubera.

Podle ČSSD je dvanáctibodový systém dostačující. Sociální demokraté by místo navýšení počtu bodů uvítali, aby zmizelo jejich odebírání za drobné přestupky.

„Také si myslíme, že řidič by měl mít určitou předbonifikaci, pokud sedm, deset let neudělal žádný přestupek, neměl by pak hned dostat plnou taxu bodů, protože se zřejmě jedná o šoféra, který dodržuje dopravní předpisy,“ uvedl předseda senátního výboru pro dopravu Jan Hajda z ČSSD.

Igor Maňour, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme