Bitka mezi fotbalovými chuligány si ve Francii vyžádala lidský život

Ve Francii zemřel fanoušek fotbalového klubu Paris Saint Germain. Podlehl zraněním, která utrpěl při rvačce po utkání pařížského klubu s Olympiquem Marseille dvou znepřátelených skupin fotbalových chuligánů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hooligans - ilustrační obrázek.

Hooligans - ilustrační obrázek. | Zdroj: ČTK

Smrt 37 letého člověka vyvolala příkré reakce. Státní tajemnice pro sport, Rama Yadeová, varuje pařížský klub, že pokud si neudělá pořádek mezi svými příznivci, je jeho budoucnost otázkou.

„Fanoušci klubů, kteří se zabíjejí navzájem musejí být potrestání co nejpřísněji," dodala státní tajemnice. Paris Saint Germain přestal prodávak lístky na další zápasy a utkání na konci března budou hrát bez diváků.

Vedení klubu, které se dlouhodobě snaží domluvit si se svými fanoušky pravidla hry oznámilo, že dočasně všechny dohody pozastavuje. Muž, který po bitce zemřel byl údajně členem skupiny Volný čas, kterou napadla znepřátelená parta z okolí Parku princů.

Jan Pokorný, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme