Ministerstvo zdravotnictví se zaměřilo na spokojenost pacientů

Ministerstvo zdravotnictví si posvítilo na nemocnice, psychiatrické léčebny a rehabilitační ústavy. Ve třiceti organizacích, které rezort řídí, se sledovala kvalita očima pacientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice

Nemocnice | Foto: Tomáš Adamec

Už před časem přitom ministerstvo zveřejnilo výsledky nemocnic. Otázkou zůstává, jak dopadla zbylá zařízení. Podle náměstkyně ministryně zdravotnictví Markéty Kellerové ale nelze všechny tři typy zařízení porovnávat najednou.

„Procentuálně můžeme porovnávat pouze stejné typy zařízení. Nicméně musím říci, že psychiatrické léčebny a rehabilitační ústavy dopadly u pacientů dobře. Lze dokonce oproti předchozím rokům pozorovat určité zlepšení,“ uvedla Hellerová v Ranním interview.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvalita zdravotnických zařizení v ČR. Téma pro náměstkyni ministryně zdravotnictví Markétu Hellerovou.

Z minulého výzkumu ale například vyplývalo, že pacienti postrádají rozhovory o svých zdravotních potížích. Podle aktuálních dat se i v této otázce dosáhlo pokroku.

„Komunikace směrem od doktora k pacientům se opravdu zlepšila. Pořád se ale jedná o oblast, kterou pacienti považují za jednu z nejhorších ze všech, které se hodnotí. Například na psychytrických léčebnách je to stále rozšířený problém,“ upřesnila Hellerová a dodala:

„Do budoucna hodláme pokračovat ve vzdělávání zdravotnického personálu v oblasti komunikace. Ukázalo se, že to efekt mělo.“

Lukáš Vincourek, Jan Richter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme