Roboti a robotika (11.) - Hobbyrobotika

22. březen 2010

AUDIOSLIDESHOW. Stavba vlastního robota už dávno není úkolem jen pro vědce. S robotickou stavebnicí to zvládne malé dítě, ale můžete se pustit i do složitějších robotů. Stačí vědět, kde a co koupit. A hlavně s kým se poradit.

V dnešním dílu si budeme povídat o robotech, které si postavíte doma. Zjistíte, co všechno musíte umět, abyste stavbu vlastního robota zvládli. Řeč bude také o polotovarech, kterými si stavbu robota usnadníte. S hlavním hostem pořadu hovoří Josef Kvasničák.

Seriál připravil šéfredaktor časopisu Robot Revue ing. Václav Bláha.

Další zdroje k tématu:
Robotika (studenti MFF UK)
Soutěž Eurobot
Časopis Robot Revue
Sdružení Hobbyrobot
Lynxmotion - výrobce hobbyrobotiky

Audiozáznam 11. dílu.

Celý seriál Roboti a robotika

Poznámka: pokud se chcete v audioslideshow rychle pohybovat po kapitolách či obrázcích, nechte nejprve načíst zvuk celého příspěvku.

PŘÍŠTĚ: Roboti a robotika (12.) - Umělé vědomí

autoři: mrk , Josef Kvasničák
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.