Stávka v British Airways je v polovině, odbory i vedení si nárokují vítězství

Druhým dnem stávkuje palubní personál Britských aerolinií. Obě strany sporu přitom tvrdí, že vyhrávají. Odborový svaz Unite, který stávku vyhlásil, tvrdí, že letecký provoz je kvůli protestu vážně narušen, zatímco podle vedení British Airways přišlo do práce hodně zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo British Airways

letadlo British Airways | Foto: Jan Rosenauer

Odborový svaz Unite tvrdí, že polovina z celkového počtu 250 letadel Britských aerolinií byla včera mimo provoz na různých letištích. Ale podle informace vedení společnosti byly uskutečněny i lety, které měly být zrušeny, protože do práce nastoupilo mnoho zaměstnanců.

Svaz Unite vyhlásil stávku na protest proti propouštění z práce a zmrazení mezd. Podle jeho tvrzení hlavní terminál British Airways na letišti Heathrow včera vypadal jako opuštěné město a plány vedení firmy selhaly.

Představenstvo ale označilo toto tvrzení za nesmysl a znovu prohlásilo, že více než 65 procent cestujících je během třídenní stávky přepravováno na své cíle.

Milan Kocourek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme