Bývalý elitní detektiv Tichý má vypovídat o Krakatici

Bývalý policista Karel Tichý by dnes měl v poslanecké sněmovně vypovídat o spisu Krakatice. Poslanci ČSSD kvůli tomu svolali mimořádnou schůzi sněmovního bezpečnostního výboru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

regály v archivu

regály v archivu | Foto: Jiří Hošek

Spis Krakatice mapuje aktivity zavražděného kontroverzního podnikatele Františka Mrázka a mohl by poskytnout důkazy o údajném prorůstání zločinu a politiky.

„Myslím, že veřejnost má právo vědět, jakým způsobem František Mrázek ovlivňoval politiku. Jakým způsobem jeho lidé vstupovali a využívali politiky. A také, o které politiky se jednalo. Myslím, že toto by bylo možné na tomto jednání poodhalit,“ řekl poslanec ČSSD Jeroným Tejc.

Poslanci měli vyslechnout Tichého na uzavřeném jednání už v loni v listopadu, ten byl tehdy ale prý nemocný. Exministr vnitra Ivan Langer rozhodnutí vyslechnout Tichého vítá a to i přesto, že podle něj ČSSD chce spis schválně otevřít teď před volbami.

„Myslím si, že účelovost výpovědi tluče do očí. Ale znovu říkám, ať mluví všichni, kteří s ním přišli do kontaktu, ať celý spis je konečně veřejný. Myslím si, že ten, kdo by se měl Krakatice bát je právě sociální demokracie, za jejíž éry tento spis vznikl,“ podotkl Langer.

Věra Pfeifferová, Alice Kottová, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme