Čtyřlístek míří do kin, zatím je ale zahalený tajemstvím

Čtyřlístek, který míří na plátna kin, je zatím zahalený tajemstvím. Animovaný celovečerní film Čtyřlístek ve službách krále má mít premiéru na podzim 2011.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřlístek

Čtyřlístek | Foto: Čtyřlístek

Zatím je už nicméně známo alespoň to, kdo bude legendární čtveřici namlouvat. Fifinku dabuje Tereza Bebarová, Bobíka Bohdan Tůma, Myšpulína má Karel Heřmánek a Pinďu namluví Ondřej Brzobohatý. Další role připadnou i na Vladimíra Brabce, Jiřího Lábuse, Jana Přeučila, Kryštofa Hádka a další známá jména.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miloslav Šmídmajer a Tomáš Prokůpek ve Světě o desáté.

Film hledal inspiraci v příběhu Kámen mudrců. Na výletu do Prahy čtveřici zaskočí oživlý lev ze sochy krále Bruncvíka na Karlově mostě. Následně se hrdinové filmu dostanou do chodeb Hradu za císařem Rudolfem.

Podle astrologů může jen Čtyřlístek získat císaři zázračný kámen mudrců a zachránit jeho život i korunovační klenoty. O ty ale také usiluje alchymista Kelly. Autory scénáře jsou dlouholetí pisatelé komiksu Hana a Josef Lamkovi.

Animace si má podržet svůj původní ráz. A i když vznikne pomocí 3D technologie, podle dostupných informací, půjde film do kin v dvourozměrném formátu. Jisté to ale není, režisér Michal Žabka přiznal, že ho láká vyzkoušet i 3D animaci za pomoci brýlí.


'Film se musí podobat původnímu komiksu'

„Film se musí podobat původnímu Čtyřlístku, jinak by nemohl mít úspěch. Nejvíc práce teď v době příprav bylo, aby obrázky, které se budou hýbat, byly co nejpodobnější obrázkům od Jaroslava Němečka tak, jak je znají čtenáři komiksů,“ řekl producent filmu Miloslav Šmídmajer.

Je až s podivem, že i po 41 letech Čtyřlístek ještě nedoputoval na plátna kin. Existuje několik nedokončených pokusů o seriál nebo klipů. Ale ty skončily v šuplíku. Režisér Žabka přiznává, že když mu práci nabídli, zajásal. Na Čtyřlístku totiž vyrůstal.

Podle Tomáše Prokůpka, šéfredaktora komiksového časopisu AARGH!, měl Čtyřlístek obrovský úspěch u čtenářů i díky tomu, že přišel ve správnou dobu. „Velkou roli hraje i to, že postavy jsou dobře nastavené. Ve čtveřici jsou zajímavě rozprostřené vztahy,“ doplnil Prokůpek.

Nikola Bojčev, Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme