Příčiny železničního neštěstí v Oslu jsou zatím nejasné

Norská policie zatím stále neví, co způsobilo včerejší železniční neštěstí v Oslu. Několik vagónů se odpojilo od soupravy a ve vysoké rychlosti pak narazily do budovy v přístavní části norské metropole. Při nehodě zahynuli nejméně tři lidé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

norští záchranáři na místě neštěstí

norští záchranáři na místě neštěstí | Zdroj: ČTK

Tři oběti železniční katastrofy již zachránit nešlo, několik dalších osob však s těžkými zraněními ještě stále bojuje o život.

Vyšetřovatelé o příčinách nechtějí spekulovat, dokud si nebudou zcela jisti. Ví se však, že vše začalo tím, že se v nákladním terminálu Alnabru dalo znenadání do pohybu celkem 16 vagónů.

Po sedmikilometrové zběsilé jízdě dorazily vagony do přístavu a zatímco některé zdemolovaly jednu z kancelářských budov a několik kolemstojících automobilů, jiné spadly do moře.

Podle očitých svědků se vše událo velmi rychle. Štěstím v neštěstí byla skutečnost, že v postižené části přístavu, kde běžně stávají cisterny s explozivními látkami, tentokrát žádný podobný náklad nestál.

Marika Táborská, Tomáš Sniegoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme