Vrchní soud snížil trest Brožové-Polednové na polovinu

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová by už za rok mohla být znovu na svobodě. Podle informací, které přineslo Právo a které Radiožurnálu potvrdil zdroj z vrchního soudu, tato soudní instance snížila Brožové-Polednové původně šestiletý trest na polovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová | Foto: Marek Janáč

Podle výroku vrchního soudu jí starší amnestie z trestu odmazávají tři roky. Soudci tak zřejmě dali zapravdu námitce státního zástupce, který nesouhlasil s předchozím verdiktem, že by se trojice amnestií měla na případ Brožové vztahovat v plném rozsahu.

Jeden rok už si přitom Brožová odseděla. A po dvou třetinách trestu má možnost žádat o podmínečné propuštění. Oficiálně nechce vrchní soud svůj verdikt jakkoliv komentovat. Potvrdil pouze, že celý spis dnes odesílá ke královéhradeckému krajskému soudu, který se postará o doručení rozsudku.

Překvapivý vývoj nastal i v případě možného kárného postihu advokáta Brožové, Vladimíra Kováře. Podle šetření advokátní komory Kovář o snížení trestu s ohledem na amnestie nepožádal záměrně, když respektoval přání své klientky, a tím žádnou svoji povinnost neporušil.

Martin Drtina, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme