Oděvní podnik Prostějov vzdal vlastní plán reorganizace

Vedení prostějovského Oděvního podniku se nepodařilo zajistit dostatek financí na další provoz. Právě peníze měly pomoci při pokračování reorganizace firmy. Management se proto vzdává práva na sestavení reorganizačního plánu. OP se zároveň obrátil na Krajský soud v Brně se žádostí, aby požádal věřitele o stanovisko, jestli mají zájem tento plán vytvořit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

OP Prostějov

OP Prostějov | Foto: Tomáš Adamec

Pokud soud návrh Oděvního podniku odsouhlasí, může kdokoli z věřitelů připravit a podat vlastní návrh reorganizace. Ten by měl být prezentován na dalším jednání věřitelů, 26. dubna. Příští týden v úterý se uskuteční zasedání předběžného věřitelského výboru, kam je pozván i největší věřitel Oděvního podniku, což je Česká spořitelna.

Společnost zatím stále vyrábí a mzdy za únor byly zaměstnancům plně uhrazeny. Zakázky mají zajištěny do konce dubna. Získání dalších je ale podmíněno souhlasem předběžného věřitelského výboru. V současné době probíhá personální audit. Jeho výsledek přesně ukáže kolik zaměstnanců bude firma propouštět.

Anna Kajlíková, Renata Mňuková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme