Bollywood se mění. Otevírá se sexuálním scénám

Mění se přístupy upjatého systému nebo jen otevřenost nebyla vidět? Nový film indické produkce Love Sex aur Dhokha neboli "láska, sex a zrada" si zahrává nejen s tabu tématy jako sex, ale i s bollywoodsky netradičními technickými postupy jako je využití skryté či průmyslové kamery.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Foto z filmu Love Sex aur Dhokha

Foto z filmu Love Sex aur Dhokha

Snímek vyvolal v Indii pozdvižení a překvapil kritiky. Podle režiséra Dibakara Ba-ner-džího poukazuje film na nedostatek soukromí v moderním světě a změny tradičního chování v sexu. Přitom pouhý polibek na filmovém plátně byl ještě před deseti lety v Indii naprosté tabu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace o novém indickém filmu přinesl Svět o desáté.

Čistýc čas erotických scén v Love Sex aur Dhokha je přitom jen kolem 7 minut. Lenka Bazinková z Festivalu bollywoodského filmu říká, že tolik erotiky není v indických filmech zas až takové unikum:

"Začala jsem si vypisovat indické filmy, kde se sex objevuje a během 2 minut jsem jich měla asi 20. Takže to není zas tak něco nového."

"Musíme si uvědomit, že Indie je země kámasútry," dodává Lenka Bazinková.

Zajímavostí Love Sex aur Dhokha je proto především pojetí. Film se totiž nedrží klasických mantinelů - přeslazený milostný příběh, kde se střídají romantické scény se skupinovým tancem a zpěvem.

Podle Bazinkové je indická novinka jen důkazem o současném trendu uvolňování cenzury.

Martina Mašková, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme