Ruská skupina Derevo přiváží do Prahy své nejnovější představení

Skupina fyzického divadla Derevo pocházející z ruského undergroundu 80. let přiváží do Prahy své nejnovější představení Harlekin. V Paláci Akropolis, kde čas od času hraje, vystoupí dnes večer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palác Akropolis

Palác Akropolis | Foto: Press kit

V představení Harlekin Derevo oprášilo staré divadelní principy, takže se můžete těšit na masky, středověkou dvorní pantomimu a umění potulných muzikantů. Jak upozornila Hana Kubáčková, která do Čech skupinu přiváží, styl Dereva bylo vždycky složité popsat.

„Mísí se v něm prvky japonského tance Butó se šamanskými rituály, vysoce estetizované formy, například comedie dell arte, se syrovými, vážné existenciální roviny s laškovnými a komickými. Hudba, tanec, slovo.“

„Snad nejpřesněji to vyjádřila členka jedné divadelní poroty, když řekla: Styl Dereva je zkrátka Derevo. Skupina je v Česku velmi dobře známá. Poprvé zde vystoupila v roce 1989 a na české diváky jejich esoterické, přitom drsné Butó velmi zapůsobilo,“ řekla Radiožurnálu Kubáčková.

Marika Táborská, Zuzana Filípková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme