Fischer s Ficem jednali o energetice

V sídle někdejšího československého prezidenta Edvarda Beneše v Sezimově Ústí se symbolicky setkali premiéři Jan Fischer a Robert Fico. Oba státníci se shodli na tom, že vztahy obou zemí jsou teď po všech stránkách výborné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiéři Fico a Fischer u Benešovy hrobky

Premiéři Fico a Fischer u Benešovy hrobky | Zdroj: ČTK

Hovořili i o česko-slovenské spolupráci při dostavbě jihoslovenské jaderné elektrárny Jaslovské Bohunice. Slovenský premiér dokonce Fico ocenil, že Češi a Slováci jako jedni z mála na světě mají odvahu stavět nové jaderné bloky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru schůzky i náladu přihlížejících zachytil v reportáži zpravodaj V. Berger

Dodal také, že se chystá spojení mezi filiálkami korejské automobilky KIA, tedy továrny ve slovenské Žilině a v moravských Nošovicích – stručně řečeno lepší silnice, kterou se Slováci chystají stavět už na přelomu tohoto roku.

V politice Jan Fischer znovu oznámil, že kandidovat se v nadcházejících volbách nechystá, Robert Fico naopak ano. Parlamentní volby budou na Slovensku 12. června.

Slovenský premiér také zopakoval stanovisko slovenského kabinetu o neměnnosti benešových dekretů: "Plně chápeme význam těchto dokumentů pro historii, ale i pro další vývoj na území, kde se nacházíme. Jakékoliv pokusy zaútočit na tyto dekrety budou ze strany slovenské vlády okamžitě odsouzené."

Milan Kopp, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme