Už podesáté dnes startuje charitativní sbírka Sluníčkový den

Ve více jak 75 městech budou dnes v rámci Sluníčkového dne studenti-dobrovolníci nabízet široké veřejnosti odznáčky sluníčka. Začíná tím desátý ročník charitativní sbírky pro opuštěné děti a náhradní rodiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti v dětském domově

Děti v dětském domově | Foto: Hľadáme Rodičov.sk

Jak bude odznáček vypadat a kam půjde výtěžek ze sbírky, přiblížila Radiožurnálu ředitelka Nadačního fondu Rozum a cit Marie Řezníková, které charitativní sbírku pořádá.

„Sluníčko bude formou placky, která je modrá nebo zelená. V některých městech jsou i keramická sluníčka a naše sluníčko stojí 30 korun. Výtěžek tohoto dne půjde na konkrétní projekty do náhradních rodin, kde vyrůstají děti z dětských domovů nebo jiných ústavů,“ uvedla.

Marie Řezníková si netroufá odhadnout, jak sbírka letos dopadne. Výtěžek podle ní bude fond přerozdělovat celý rok. „Práce nadačního fondu je taková, že my vyjíždíme na základě žádosti od samotných pěstounských rodin nebo sociálních pracovníků těchto rodin po celé republice. Tam mapujeme potřeby dětí a potřeby celé rodiny,“ přiblížila.

Požadavek se pak dostává do správní rady nadačního fondu, která rozhodne, co konkrétní rodina potřebuje. „Může do určitých regionů pomoct určité pěstounské rodině,“ dodala Marie Řezníková.

Katarína Brezovská, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme