Zaměstnanci kolínské automobilky dostanou přidáno

Kolínská automobilka poprvé omezí výrobu. V dubnu zruší původně plánovanou mimořádnou směnu. Zaměstnanci továrny totiž zvládnou všechny objednané vozy vyrobit během řádné pracovní doby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

montážní linka v TPCA

montážní linka v TPCA | Foto: TPCA

Důvodem je o něco menší zájem o vozy značky Toyota. Hodně se spekuluje o tom, že za propadem na evropských trzích stojí především svolávání aut japonské automobilky do servisů.

Kolínská továrna si ale ani v loňském roce navzdory hospodářské krizi nevedla špatně. Z výrobních pásů dokonce sjelo víc automobilů než v roce 2008. V předpovědích na letošní rok je ale vedení továrny opatrné.

„V plánu máme vyrobit dokonce o něco více automobilů než v loňském roce, ale situace se velice rychle mění a za měsíc to může být úplně jinak,“ řekl viceprezident TPCA Jiří Černý.

Vedení kolínské automobilky se už také dohodlo s odboráři na návrhu nové kolektivní smlouvy. Ta mimo jiné zaručuje zaměstnancům, že je firma nepropustí pro nadbytečnost.

Navíc slibuje i vyšší výplaty. Na dělnických pozicích má jít spolu s dalšími příplatky o víc než tisíc korun měsíčně navíc.

Michal Trnka, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme