Ruští vyšetřovatelé prý znají totožnost útočníků z Moskvy i Dagestánu

Ruští vyšetřovatelé znají totožnost strůjců pumových útoků v Moskvě a jihoruském Dagestánu. Tvrdí to šéf ruské zpravodajské služby FSB Alexandr Bortnikov. Policie už podle něj zadržela několik podezřelých. Při atentátech v Moskvě v pondělí zahynulo 39 lidí, dalších 12 pak včera ve městě Kizljar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé před stanicí metra Park kultury v Moskvě.

Lidé před stanicí metra Park kultury v Moskvě. | Foto: Adéla Havránková

Podle šéfa ruské Fsb Alexandra Bortnikova policie vyslýchá několik zadržených, vyšetřování prý také potvrdilo, že za útoky stojí radikální skupiny operující v regionu Severního Kavkazu.

Ruská agentura Ria Novosti mezitím s odvoláním na zdroje v bezpečnostních silách uvedla, že sebevražedná atentátnice, která odpálila bombu na moskevské stanici Park Kultury, pocházela z Dagestánu.

Právě tam dnes na neohlášenou návštěvu odletěl ruský prezident Dmitrij Medvěděv. V Machačkale vyzval k přitvrzení protiteroristických opatření a také těsnějším vztahům s místními islámskými lídry. Posílení jejich autority podle ruského prezidenta může pomoci v boji proti ozbrojencům.


Lenka Kabrhelová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme