Nizozemsko chce více trestat ilegální pěstování konopí

Nizozemské ministerstvo spravedlnosti chce tvrdší postihy za ilegální pěstování konopí. Nový zákon má postihovat nejen samotné velkopěstitele, ale i ty, kteří jim při v zařizování jehich farem pomáhají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Konopí seté

Konopí seté | Foto: Missouri State University

S legislativním záměrem přísnějšího postihu výroby marihuany přišel podle agentury ANP ministr spravedlnosti Ernst Hirsch Ballin.


Až třemi roky vězení má trestat nejen obchodníky s marihuanou, ale i dodavatele pěstitelských potřeb pro konopné farmy a také například elektrikáře, kteří v pěstírnách instalují lampy.


Produkce marihuany je v Nizozemsku postavená mimo zákon, policie ale toleruje pěstování maximálně 5 rostlinek konopí a vlastnictví nejvýše 5 gramů marihuany.


Ministerstvo spravedlnosti odhaduje, že roční obrat marihuanového průmyslu činí v Nizozemsku až 5 miliard eur. Konopí je tak třetí nejvýdělečnější plodinou po rajčatech a okurkách.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme