Čínská média volají po větší bezpečnosti v uhelných dolech

Čína zažívá tragický týden. Při několika neštěstích v uhelných dolech zemřelo 28 havířů, dalších 192 se pohřešuje. K největší tragédii došlo v severní provincii Šan-si, kde se záchranáři dosud marně snaží vyprostit 153 horníků. Domácí média v této souvislosti volají po větší bezpečnosti dolů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Nový rok Číňané horečnatě nakupují

Na Nový rok Číňané horečnatě nakupují | Foto: Robert Mikoláš

Tragická bilance posledních dnů přiměla čínská média k nebývalé kritice. Na vině jsou podle nich stále špatné podmínky a nedodržování pravidel bezpečnosti práce. Odboráři navíc tvrdí, že jsou mnohé incidenty zatajovány.

Při posledním v řadě neštěstí zahynulo při požáru v provincii Ša-an-si devět mužů. Krátce předtím došlo k mohutné explozi v ilegálním dole v Che-nanu, na místě zůstalo nejméně 19 mrtvých.

Podle listu China Daily byla exploze tak silná, že srovnala se zemí i řadu okolních domů. V provincii Šan-si mezitím tři tisíce záchranářů bojují s časem, už pět dní se totiž snaží dostat do zatopených šachet, ve kterých bylo uvězněno 153 horníků. Experti jim ale příliš šancí na přežití nedávají.

Robert Mikoláš, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme