Po Topolánkovi mohou z kandidátek odejít i další, spekulují komentátoři

Řada komentátorů považuje výroky Mirka Topolánka , které představitelé ODS označují za poslední kapku , spíš za záminku. Topolánek podle nich před občanskými demokraty ustál už i horší situace, kdy si ‚nedával pozor na ústa.‘

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bývalý premiér Mirek Topolánek

bývalý premiér Mirek Topolánek | Foto: Tomáš Adamec

Po včerejším oznámení odchodu z čela strany opouštěl Topolánek ODS poměrně podrážděný. O tom, co bude dělat dál, se nyní jen spekuluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentátor ČRo 6 Radko Kubičko ve Světě o deváté.

„Kdyby Mirek Topolánek odstoupil dříve, tak by to pro jeho politickou kariéru určitě bylo lepší. Ale pochybuji, že voliči ocení způsob, jakým se ODS k Topolánkovi zachovala. Bývalo by bylo lepší, kdyby si to strana uvědomila na kongresu,“ podotkl komentátor ČRo 6 Radko Kubičko.

Kubičko se domnívá, že další kariéra Mirka Topolánka bude záviset především na něm. „Protože byl z politiky odejit, tak se obávám, že nějaký čas bude muset být mimo politiku,“ poznamenal.

Mirek Topolánek, mluvil také o komplexnějším řešení než je jen jeho odchod. Spekuluje se třeba o tom, že 12. dubna na výkonné radě navrhne vyškrtnutí dalších jmen z kandidátek. Například Ivana Langera nebo Milana Jančíka.

„S tímto způsobem odchodu se Topolánek příliš nesmířil. A to je pro stranu před volbami velmi špatné, protože odvolávání bylo špatné a toto bude také zlé,“ dodal Kubičko.

Radko Kubičko, Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme