Kalousek se u veřejných financí obává řecké cesty

Pravice a levice se necelé dva měsíce před volbami přou o veřejné finance České republiky. ČSSD jejich stav obhajuje a poukazuje na nízký státní dluh v porovnání s unijním průměrem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek | Foto: Tomáš Adamec


První místopředseda TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek ale varuje, že česká ekonomika dopadne stejně jako maďarská nebo řecká:

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Kalousek mluvil ve Dvaceti minutách radiožurnálu i o stavu veřejných financí


„Ta cesta, kterou jsou naše veřejné rozpočty nastaveny, naprosto bezpečně míří k Řecku. Nikdo vám samozřejmě neřekne kdy. V tomto případě ta cesta do dluhové pasti je naprosto jistá. Dokud není vidět na konci nějaké časové periody okamžik, kdy budeme schopni - i při velmi malém růstu - sestavit vyrovnané rozpočty,“ míní Kalousek.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu.

Martin Veselovský, Jana Gulda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme