Expertní skupina chce zprůhlednit zadávaní veřejných zakázek

Odolnost úředníků vůči korupci nebo odbornost členů v komisích patří mezi témata, která chce expertní skupiny s názvem Platforma pro transparentní veřejné zakázky zapracovat do změny zákona o veřejných zakázkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze - ilustrační foto

Peníze - ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Dvacetičlenná skupina, ve které sedí zástupci politických stran, veřejné správy, soukromých společností a právníci, dnes vybrala celkem deset témat, jak zprůhlednit zadávaní veřejných zakázek.

Návrhy konkrétních opatření chce platforma politikům předložit v půlce května. Předseda skupiny Daniel Weinhold věří, že je politické strany po volbách splní.

„Bude prostor pro veřejnost, aby skutečně kontrolovala, že po volbách se na to nezapomene. Takže věříme, že tam ta velice dobrá šance bude.“

„Samozřejmě to jsou legislativní změny, ale není to jenom zákon o veřejných zakázkách, bude to směřovat k tomu, jak změnit zákonnou úpravu. Můžou tam být navrhována konkrétní opatření i jinam, třeba ve smyslu fungování veřejné správy,“ dodal Weinhold.

mta, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme