OP Prostějov začal propouštět zaměstnance

Zaměstnanci firmy OP Prostějov jsou šokováni bleskovými výpověďmi. Věřili, že se krach textilky podaří odvrátit. Podniku, který je od ledna v úpadku, se ale nepodařila reorganizace a propouští 150 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

OP Prostějov

OP Prostějov | Foto: Tomáš Adamec

Propuštěné během dneška přijímali do evidence uchazečů o zaměstnání pracovníci úřadu práce přímo v prostorách firmy.

„Jsou to většinou zaměstnanci z oboru oděvnictví, poptávka po této profesi zrovna moc velká není,“ říká Jiří Nutil z Úřadu práce Prostějov.

„Takže budou probíhat různé rekvalifikace, budeme využívat projekty Evropského sociálního fondu, možná také veřejně prospěšné práce. Budeme jim nabízet i volná místa z jiných okresů, například tady pro okres Prostějov je dobře spádový okres Olomouc,“ dodává.

Poslední masivní propouštění pracovníci závodu v Prostějově zažili před rokem. Výpověď tehdy dostaly zhruba dvě stovky lidí. Podnik má nyní asi 1500 pracovníků, dalších 300 je na mateřské či rodičovské dovolené.

O dalším osudu prostějovské textilky a dalším postupu se rozhodne za měsíc na schůzi věřitelů. OP dluží zhruba 1,6 miliardy korun. Soud začátkem března společnosti povolil reorganizaci. Vedení firmy ale od plánu jej předložit odstoupilo, neboť nesehnalo peníze na provoz.

Na základě toho soud rozhodl, že osloví další subjekty včetně věřitelů Oděvního podniku, zda nechtějí předložit vlastní návrh na reorganizaci firmy.

Marika Táborská, Anna Kajlíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme