Začíná prodej nového typu počítačů iPad

Americká společnost Apple dnes zahajuje prodej iPadu, počítače s velkým dotekovým displejem. Firma si od nového produktu slibuje, že přinese revoluci v užívání počítačů. Podle mnohých odborníků jsou ale taková očekávání jen součástí reklamní kampaně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Apple iPad

Apple iPad | Foto: Apple Inc.

Je velký jako tenčí kniha ve formátu A5, váží necelý kilogram a má ambici stát se revolucí v užívání počítačů. O čem je řeč? O novém typu tabletového počítače zvaném iPad.

Dnes ho dostávají do rukou první spotřebitelé a ti také rozhodnout, jestli firma Apple zopakuje komerční úspěch, jakým byl před třemi lety její chytrý mobilní telefon iPhone.

Fronty před obchody se tentokrát nekonají. Na rozdíl od zahájení prodeje iPhonu, který před několika lety předcházela podobná kampaň a spekulace, si totiž tentokrát mohla většina zájemců iPad objednat předem, vyzvednout v obchodě nebo nechat doručit domů.

Podle odhadů odborníků by se letos mohlo prodat tři až sedm milionů nového typu elektronické pomůcky, která má být podle firmy Apple klíčovým spojovacím článkem mezi miniaturními chytrými telefony a plnohodnotnými počítači. Příští rok by měl prodej vzrůst na víc než dvojnásobek.

Hodně bude záležet na tom, kolik a jak drahých aplikací bude iPad schopný nabízet. Zatím slibuje mimo jiné možnost četby knih a novin stažených z internetu, sledování videí a poslechu hudby. V Americe se dá iPad koupit podle typu za 500 až 700 dolarů.

Vít Pohanka, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme