Dva turisté spadli z vyhlídky v průhonickém parku a zranili se

Záchranáři vyjížděli odpoledne k neštěstí v areálu průhonickém zámku nedaleko Prahy. Dva turisté, muž a žena, tam spadli z vyhlídky. Oba utrpěli středně těžká zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

park a zámek v Průhonicích

park a zámek v Průhonicích | Foto: Ivana Filipová

Neštěstí se odehrálo v zámeckém parku. Osmatřicetiletý muž a jednatřicetiletá žena kolem druhé hodiny vyšli na vyhlídku a fotili se blízko zábradlí.

To se s nimi utrhlo a turisté spadli z výšky šesti až osmi metrů dolů. Oba mají otřes mozku, žena si také zlomila zápěstí. Sanitka ji převezla do nemocnice v Praze-Vinohradech.

Záchranáři původně dostali hlášení o dělnících, na které spadlo lešení. Proto na místo poslali i vrtulník. Ten nakonec odvezl do stejné nemocnice muže, protože si navíc stěžoval na bolest zad a mohl mít poraněnou páteř.

Policisté jsou na místě a případ šetří. Prověřují, jestli návštěvníci neporušili svým chováním návštěvní řád památky čí zda nešlo o technickou závadu, případně pochybění správce parku.

Přizván byl i soudní znalec z oboru stavebnictví, protože památka nedávno prošla rekonstrukcí. Jestli policie někoho obviní, zatím není jasné.

Martin Hromádka, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme