Výbuch na železnici v Dagestánu je podle úřadů dalším teroristickým útokem

Ruské úřady označily noční výbuch na železniční trati v severokavkazském Dagestánu za teroristický útok. Jak s odvoláním na vyšetřovatele uvádějí ruské agentury, na trati Moskva - Baku explodovaly dvě nálože. Při incidentu nikdo nebyl zraněn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetřovatelé u vykolejeného vlaku v Dagestánu

Vyšetřovatelé u vykolejeného vlaku v Dagestánu | Zdroj: ČTK

Bomby vybuchly pod koly nákladního vlaku na dagestánském úseku trati spojující Moskvu s Ázerbajdžánem kolem čtvrté hodiny ráno. Devět vagónů naložených stavebním materiálem vykolejilo.

Jak s odvoláním na zdroje v bezpečnostních silách uvádějí ruské agentury, zpravodajské služby mají za to, že exploze je další z řady atentátů zorganizovaných povstaleckými skupinami ze Severního Kavkazu.

Incident je údajně přímo spojen s teroristickými útoky, jež Ruskem otřásly v uplynulém týdnu. V Moskvě a dagestánském Kizljaru při nich zahynulo dohromady více než 50 lidí.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme