Radnice v Hodoníně zakázala pouliční a podomní prodej

Obcházet byty a nabízet například koupi nádobí či přímo v ulicích přesvědčovat kolemjdoucí, aby změnili telefonního operátora, bude ode dneška v Hodoníně přísně zapovězeno. V platnost totiž vstupuje nařízení zakazující podomní a pouliční prodej.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reklamní poutače

Reklamní poutače | Foto: Jan Rosenauer

V Hodoníně podle starostky Milany Grauové přibývá případů, kdy prodejci či zprostředkovatelé různých služeb obtěžují občany přímo na ulici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyhlášku, kterou je zakázán podomní a pouliční prodej ve městě, obhajovala na Radiožurnálu starostka Hodonína Milana Grauová.

Lidé jsou prý pod tlakem a v časové tísni nuceni uzavírat nevýhodné obchody či smlouvy, na které by za normálních okolností nepřistoupili. To je právě hlavní důvod, proč radnice k tomuto ráznému opatření sáhla.

„Samozřejmě je to také otázka způsobu konkurence našim místním obchodníkům, kteří se starají o klienty v kamenných obchodech, dávají jim veškerou péči. Pouliční a podomní způsob prodeje není na té kvalitativní úrovni,“ podotkla starostka. Výjimkou z nařízení jsou tržiště a další vyhrazená místa.

Těm, který zákaz poruší, hrozí tvrdé tresty. Provinilci mohou dostat pokutu až 30.000 korun. Na dodržování nového tržního řádu bude dohlížet městská policie. Pouliční prodej už dříve zakázali také v Brně a v Liberci.

Hana Ondryášová, Martin Hromádka, Jan Richter, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme