Teroristé pozabíjeli v Bagdádu další desítky lidí

Již 39 lidí zemřelo v důsledku ranní série teroristických útoků v Bagdádu. Extremisté tentokrát bomby nastražili do obytných čtvrtí. Zranění se počítají na desítky a podle lékařů ještě může řada z nich zemřít. Teroristé udeřili jen dva dny poté, co silnými bombami zaútočili v irácké metropoli na několik diplomatických misí. Zasažené bylo v neděli i české velvyslanectví, kde tlaková vlna vytloukla třetinu oken.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch v centru Bagdádu zabil desítky lidí

Výbuch v centru Bagdádu zabil desítky lidí | Foto: AFP

Irácké úřady po útocích na diplomaty zpřísnily bezpečnostní opatření a podle zdrojů Českého rozhlasu posílily také ostrahu české ambasády. Teď ale teroristé nejméně pěti výbuchy zabíjeli znovu, a to místní obyvatele.

Jak uvedla televize as-Sumaríja, někde byly nálože u obytných domů, někde útočníci připravili k odpálení rakety. Zranění si vyžádaly i dopravní nehody při panickém útěku Iráčanů z míst masakrů.

Počet zabitých v Iráku od pátku překročil stovku. Iráčané náhlou vlnu násilí přičítají politické nestabilitě. Ve středu uplyne měsíc od voleb, stále se ale neví ani to, kdo bude sestavovat vládu. Těsný vítěz voleb Ijád Aláví už prohlásil, že teroristé využívají mocenského vakua.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme