Dotace EU zatím Jihočeský a Plzeňský kraj nerozdělí

Stamiliony z evropských dotací zatím Plzeňský a Jihočeský kraj nerozdělí. Rozhodla o tom Regionální rada regionu Jihozápad. Způsob rozdělování dotací v páté výzvě Regionálního programu EU vyšetřuje protikorupční policie. Přesto minulý týden schválilo některé projekty ministerstvo financí. Regionální rada ale svůj verdikt odložila a zažádala o právní rozbor.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milada Emmerová

Milada Emmerová | Foto: www.radio.cz

„Nerozhodlo se, protože byl vyžádán právnický podklad možných rizik. Jsme si vědomi toho, že někde již byla realizace projektů zahájena, ale jde nám o to, aby byla rizika minimalizována a na druhé straně aby to nebylo v rozporu se zákonem. Právní rozbor jsme se souhlasem všech členů výboru zadali do týdne,“ vysvětluje předsedkyně rady hejtmanka Milada Emmerová.

„Výbor Regionální rady se také rozhodl iniciovat jednání s ministerstvem pro místní rozvoj a požádat ho o ověření metodiky hodnocení páté a šesté výzvy. Nyní napneme všechny síly k jednání s ministerstvem financí, aby mohla předsedkyně Regionální rady co nejdříve podepsat smlouvy s úspěšnými žadateli páté výzvy a aby mohlo dojít ke schválení výsledků výzvy šesté,“ říká místopředseda výboru a jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Podle Milady Emmerové měly kraje rozdělit více než jednu a půl miliardy korun. Největší zájem byl o příspěvky na dopravní infrastrukturu a na rozvoj školství, zdravotnictví a cestovního ruchu ve městech a obcích.

Ivan Mls, Jiří Blažek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme