V Hodoníně zakázali podomní a pouliční prodej

V Hodoníně nově platí zákaz pouličního a podomního prodeje. Město tak chce obyvatele chránit před podvodníky i před těmi, kteří se jen snaží využít prostředí k manipulaci se zákazníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouliční prodejce falešných papírových peněz pro mrtvé

Pouliční prodejce falešných papírových peněz pro mrtvé | Foto: Hana Staňková

Mnozí obyvatelé a návštěvníci města si možná až doma uvědomili, že cesta hodonínskými ulicemi byla jiná než před pár dny. Cestou je zřejmě nikdo nezastavil s nabídkou výhodného telefonního tarifu nebo vynikající levné kosmetiky. Donedávna to ale byla běžná součást života na rušnějších místech.

Zákaz podomního a pouličního prodeje má ochránit zejména seniory. Právě ti si totiž k tělu nebo dokonce domů pustí téměř kohokoliv. „Také to občany otravuje a zdržuje. Někdy v rychlosti nebo pod časovým tlakem uzavřou smlouvu, která pro ně není výhodná. Dozví se to pozdě a už s tím nemohou nic dělat,“ odůvodňuje zákaz hodonínská starostka Milada Grauová.

Většina místních nový verdikt radnice přivítala. I když většina dotázaných o novém tržním řádu nevěděli. Místní strážníci, kteří mají dodržování zákazu kontrolovat, zatím na žádného hříšníka nenarazili. Pokud by se tak ale stalo, mohl by za svůj prohřešek dostat pokutu až 30 tisíc korun.

Hana Ondryášová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme