Český rozhlas musí mít programovou strategii

Poslední březnový víkend se v Poděbradech uskutečnila programová konference Českého rozhlasu, která se věnovala budoucnosti této veřejnoprávní instituce. A právě pojetí veřejnoprávnosti bylo jednou z hlavních otázek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Duhan ve studiu

Peter Duhan ve studiu | Foto: Dana Josefová | Zdroj: Český rozhlas

Ideu veřejnoprávnosti podle prozatímního ředitele Českého rozhlasu Petera Duhana tato instituce často používá jako clonu nebo alibi. Český rozhlas nevzkvétá a dostal se až na hranici možného krizového vývoje. Programová konference nesmí být schůzkou tapetářů, mistrovsky zakrývajících barevnými látkami zdivo budovy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závěry programové konference Českého rozhlasu přiblížil jeho prozatímní ředitel Peter Duhan ve Světě o osmé Rádia Česko.

Tak to byl jeden z apelů Petera Duhana, který zazněl na konferenci. Prozatímní ředitel Českého rozhlasu její jednání ocenil. Za podstatné označil, že se jejím účastníků podařilo zhodnotit aktuální postavení Českého rozhlasu na mediálním trhu i ve společnosti.

„Diskutovali jsme o dalším směřování rozhlasu a podařilo se nám zformulovat doporučení příštímu vedení Českého rozhlasu pro další vývoj. To byl hlavní cíl konference. Myslím. Že se to povedlo a já jsem za sebe spokojen,“ uvedl Duhan.

„Český rozhlas potřebuje programovou rozvojovou strategii, kterou zatím neměl. Bez ní nemůže mít strategii finanční, technologickou a komunikační,“ zdůraznil Duhan a poznamenal, že všechno začíná i končí programem.

„Nastínili jsme dvě alternativy vývoje celoplošných stanic. Je to diskusní materiál pro definitivní vedení Českého rozhlasu,“ řekl Peter Duhan, podle něhož by se závěrům konference mělo budoucí vedení rozhlasu věnovat.

K možnosti vzniku uvažované celoplošné stanice mluveného slova řekl, že se nabízí určitá možnost na středních vlnách, ale přináší to finanční i programovou náročnost. „Musíme si udělat jasno, kam chceme směřovat s programem - a naši ekonomové nám řeknou, co můžeme, a co nikoli,“ uzavřel Peter Duhan.

Milan Kopp, Karolína Koubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme