Pražský filharmonický sbor hledá nového ředitele

Jeden z nejlepších smíšených pěveckých sborů světa hledá nového šéfa. Ministr kultury vyhlásil výběrové řízení na post ředitele Pražského filharmonického sboru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský filharmonický sbor

Pražský filharmonický sbor | Foto: Pražský filharmonický sbor

Těleso vzniklo před 75 lety jako součást Českého rozhlasu, dnes působí samostatně a na kontě má řadu úspěšných koncertů. „Tam je neuvěřitelná kvalita daná tradicí,“ uvedl ministr kultury Václav Riedlbauch.

„Tam byly významné osobnosti sbormistrů - Jana Kühna a později profesora Josefa Veselky. Jsou to nashromážděné obrovské zkušenosti toho tělesa. Zvuková kultura a tak dále. To je tam pořád přítomno. Ale není to dáno jednou provždy. Je to živé umění, je potřeba o to pečovat a dávat tomu prostor. Ředitel se musí starat i o perspektivu sboru,“ řekl ministr.

Uzávěrka výběrového řízení na ředitele Pražského filharmonického sboru je 25. května. Současnému řediteli Richardu Sporkovi končí mandát příští rok v únoru.


Michaela Vetešková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme