Počet lidí bez práce v březnu klesl

Míra nezaměstnanosti v březnu byla nižší než v únoru, snížila se o dvě desetiny procenta na 9,7 procenta, oznámilo ministerstvo práce a sociálních věcí. Meziměsíčně inflace vzrostla o 0,3 procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad. Ilustrační foto.

Úřad. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Analytici podobný vývoj nezaměstnanosti očekávali, důvodem je podle nich zahájení sezonních prací. Bez práce ale bylo přes 556.000 lidí, což je o téměř 120.000 lidí víc než před rokem, kdy míra nezaměstnanosti činila 7,7 procenta.

Meziměsíční pokles zaznamenalo 66 úřadů práce. Nejvyšší v okresech Písek, Znojmo a Havlíčkův Brod. Někde ale počet nezaměstnaných proti únoru vzrostl - v Praze napříkald téměř o 2 procenta.

Meziměsíčně inflace vzrostla o 0,3 procenta

Meziroční růst spotřebitelských cen v březnu mírně zrychlil na 0,7 procenta z únorových 0,6 procenta. Informoval o tom dnes Český statistický úřad. Meziměsíčně inflace vzrostla o 0,3 procenta, způsobily to zejména vyšší ceny potravin a pohonných hmot.

Milan Kopp, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme