Ministerstvo životního prostředí zřejmě podpoří ČEZ při rekonstrukci Prunéřova

Ministerstvo životního prostředí nejspíš povolí modernizaci elektrárny v Prunéřově podle plánů společnosti ČEZ. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to naznačila kandidátka na ministryni životního prostředí a současná náměstkyně Rut Bízková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrárna Prunéřov.

Elektrárna Prunéřov. | Foto: Tomáš Adamec

Dokumenty, které má ministerstvo k dispozici, mluví prý spíš ve prospěch levnější varianty. Tu prosazuje provozovatel uhelné elektrárny, společnost ČEZ. Podle Rut Bízkové je kauza velmi komplikovaná. Rozhodnutí ministerstva tak nechce uspěchat a znovu se zúčastněných stran zeptá na jejich názor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s navrženou ministryní životního prostředí Rut Bízkovou o tom, zda dojde k modernizaci elektrárny v Prunéřově podle ČEZ, co se zaplatí z miliard programu Zelená úsporám i proč chce ODS obsadit resort životního prostředí

„Ve chvíli, kdy je to takto sledovaná kauza, tolik se okolo toho mluví, tak je skutečně potřeba velmi podrobně vyslechnout všechny strany. A říci, jestli na papíře máme všechny varianty řešení, jestli máme všechny argumenty pro a všechny argumenty proti,“ řekla Bízková.

Bývalý ministr životního prostředí za zelené Jan Dusík kvůli sporům kolem renovace Prunéřova rezignoval. Strana Zelených trvá na dražší variantě, která by znamenala nižší produkci oxidu uhličitého.

Martin Veselovský, Libor Procházka, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme