Případů domácího násilí v Česku přibývá

Násilí v rodinách přibývá. Vyplývá to ze zprávy, kterou měla na programu vláda. Materiál zahrnuje statistiky z loňského roku i priority pro rok letošní. Policie vloni rozhodla o vykázání násilníka z domácnosti ve skoro sedmi stech padesáti případech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domácí násilí

Domácí násilí | Foto: www.stopnasili.cz

Podle advokátky proFerm Kateřiny Kuncové je důvodem nárůstu počtu případů domácího násilí i to, že se o tomto problému více mluví. K obětem se tak dostává více informací, jak mohou svízelnou situaci řešit.

Přehrát

00:00 / 00:00

O domácím násilí mluvily v Ozvěnách dne zástupkyně Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra Barbora Holušová a advokátka z konzultačního střediska pro ženské projekty proFem Kateřina Kuncová.

Agresoři loni ohrozili celkem 1712 lidí, především dětí a žen. Problém se týká hlavně krajů Ústeckého, Moravskoslezského a Jihomoravského.

Ministerstvo vnitra bojuje proti tomuto typu násilí hlavně osvětou. „Z pozice ministerstva vnitra problematika směřuje hlavně do osvětové činnosti, do vzdělávání policistů, tak aby byli připraveni na situaci, pokud se dostanou k případu domácího či partnerského násilí, aby byli schopni reagovat a případně vykázat násilnou osobu,“ popsala zástupkyně Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra, Barbora Holušová.

Veronika Sedláčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme