Sarkozy si možná vybere ředitele francouzské televize

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy by mohl v nejbližších dnech rozhodnout o příštím šéfovi francouzské televize. Bylo by to poprvé, co by prezident využil svého práva jmenovat někoho do čela veřejnoprávního média. Informaci přinesl internetový server Mediapart.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy | Foto: The Council of the European Union

Novým šéfem společnosti France Télévisions by se podle médií mohl stát dosavadní ředitel rozhlasové stanice Evropa 1 Alexandre Bompard. Mohla by za tím být snaha destabilizovat nynější vedení francouzské televize v jehož čele je Patrick de Carolis.

Jeho mandát končí až v srpnu. Alexandre Bompard je označován za člověka blízkého Sarkozymu. Elysejský palác tyto informace odmítá, s tím, že žádné rozhodnutí ještě nebylo přijato. Jmenování šéfů televize a rozhlasu je ve Francii v kompetenci exekutivy.

Jan Pokorný, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme