Historik umění František Dvořák získal ocenění Artis Bohemiae Amicis

Historik umění František Dvořák dostal dnes nejvyšší ocenění Ministerstva kultury. Medaili Artis Bohemiae Amicis za šíření dobrého jména české kultury převzal z rukou šéfa resortu Václava Riedlbaucha v Nostickém paláci. Je autorem desítek uměleckých monografií, některé z nich vyšly v několika světových jazycích. Zásadní jsou jeho studie k tvorbě Františka Tichého, Jana Zrzavého, je také autorem televizního cyklu o historii Karlova mostu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Dvořák

František Dvořák | Foto: Úřad vlády ČR

„Abych se nevytahoval, já jsem jaksi někde jinde. Těší mě to samozřejmě, ale že bych celou svoji existenci byl upnut k tomu, abych byl za něco vyznamenán, to mi v životě ani nepřišlo na mysl. Já se sám na sebe tady dnes dívám jako divák. Sám sobě se divím, kde jsme se to ocitnul, v takovém prostředí,“ řekl po ocenění Dvořák.

Uznávaný historik umění František Dvořák tuto sobotu 17. dubna oslaví 90. narozeniny. Dalším oceněným za šíření dobrého jména české kultury je německý publicista Gabriel Silagi.

Michaela Vetešková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme